Газопровод IGB

Междусистемна газова връзка Гърция – България

Научете още »

ICGB удължава крайния срок за подаване на заявления за участие в процедурата на договаряне с предварителна покана за участие за избор на водещ застраховател на проект "Междусистемна газова връзка Гърция-България"

„Ай Си Джи Би“ АД обявява удължаване на срока за подаване на заявления за участие за обществената поръчка „Избор на водещ застраховател на проект "Междусистемна газова връзка Гърция-България" до 24 юли 2019 г.  Удължаването се налага за да може Възложителят надлежно да публикува отговори на постъпили искания за разяснения в предвидения от ЗОП срок.

Прочетете още »

ICGB обяви процедура за избор на водещ застраховател за газовия интерконектор с Гърция

Проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД обяви обществена поръчка за избор на водещ застраховател за проекта „Междусистемна газова връзка Гърция – България“.

Водещият застраховател ще трябва да осигури покритие за всички рискове (CAR застраховка).

Прочетете още »

Изпълнителните директори на ICGB положиха първата копка на газовия интерконектор с Гърция

Изпълнителните директори на проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД дадоха старт на строителните дейности за междусистемната газова връзка Гърция – България. По време на официална церемония близо до границата с Гърция Теодора Георгиева и Константинос Караянакос положиха първата копка на проекта IGB в присъствието на официални лица от България, Гърция и Азербайджан. Знаковото събитие бе уважено от министър-председателя на България Бойко Борисов, министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас, министрите на енергетиката на двете държави, първия заместник министър-председател на Азербайджан и високопоставени представители от Европейската комисия (EК) и от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).

Прочетете още »