Газопровод IGB

Междусистемна газова връзка Гърция – България

Научете още »

Крайният срок за подаване на заявления за участие в процедурата за избор на водещ застраховател на проект "Междусистемна газова връзка Гърция-България" се удължава до 31 юли 2019

Крайният срок за подаване на заявления за участие за обществената поръчка „Избор на водещ застраховател на проект "Междусистемна газова връзка Гърция-България" се удължава с една седмица до 31 юли 2019 г., поради проявен интерес и получени искания за удължаване на срока от потенциални кандидати. Удължаването на срока няма да се отрази на графика на строителство, тъй като основните рискове ще бъдат покрити от строителя.

Прочетете още »

ICGB обяви процедура за избор на водещ застраховател за газовия интерконектор с Гърция

Проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД обяви обществена поръчка за избор на водещ застраховател за проекта „Междусистемна газова връзка Гърция – България“.

Водещият застраховател ще трябва да осигури покритие за всички рискове (CAR застраховка).

Прочетете още »

Изпълнителните директори на ICGB положиха първата копка на газовия интерконектор с Гърция

Изпълнителните директори на проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД дадоха старт на строителните дейности за междусистемната газова връзка Гърция – България. По време на официална церемония близо до границата с Гърция Теодора Георгиева и Константинос Караянакос положиха първата копка на проекта IGB в присъствието на официални лица от България, Гърция и Азербайджан. Знаковото събитие бе уважено от министър-председателя на България Бойко Борисов, министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас, министрите на енергетиката на двете държави, първия заместник министър-председател на Азербайджан и високопоставени представители от Европейската комисия (EК) и от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).

Прочетете още »