Газопровод IGB

Междусистемна газова връзка Гърция – България

Научете още »

Изпълнителните директори на ICGB положиха първата копка на газовия интерконектор с Гърция

Изпълнителните директори на проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД дадоха старт на строителните дейности за междусистемната газова връзка Гърция – България. По време на официална церемония близо до границата с Гърция Теодора Георгиева и Константинос Караянакос положиха първата копка на проекта IGB в присъствието на официални лица от България, Гърция и Азербайджан. Знаковото събитие бе уважено от министър-председателя на България Бойко Борисов, министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас, министрите на енергетиката на двете държави, първия заместник министър-председател на Азербайджан и високопоставени представители от Европейската комисия (EК) и от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).

Прочетете още »

ICGB приключи процедурата за възлагане на проектиране, доставка и строителство на интерконектора с Гърция

Обявен е изпълнителят за най-важната обществена поръчка за започване на строителството на проекта IGB; договорът ще е на стойност 144 850 000 евро.

Проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД приключи успешно процедурата за възлагане на обществената поръчка за проектиране, доставка и строителство на междусистемната газова връзка Гърция – България.

Прочетете още »

Избран е изпълнителят на обществената поръчка за производство и доставка на тръби за нуждите на междусистемна газова връзка Гърция – България

Проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД финализира ограничената процедура за възлагане на обществена поръчка за производство и доставка на тръби за изграждане на междусистемната връзка Гърция–България.

Прочетете още »